Brčko: Doktorica oslobođena optužbi za nesavjesno liječenje trogodišnjakinje

Preporučujemo

Ferhata Šećerbegović, doktorica koja je optužena za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, a u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje trogodišnje djevojčice N. B. danas je oslobođena optužbi.

Ovo je za Oslobođenje potvrdila Jelena Lakić, portparol Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH. Presudu je donio brčanski Osnovni sud.

- -

Prema optužnici brčanskog tužilaštva, ona se teretila da je u svojstvu dežurnog i ordinirajućeg ljekara brčanske bolnice u slučaju djevojčice N. B. ljekarskim propustima dovela do pogoršanja postojeće bolesti trogodišnjakinje.

Podsjetimo da je djevojčica iz brčanskog prigradskog naselja Omerbegovača u teškom stanju, s dijagnozom obostrane bronhopneumonije, primljena u brčansku bolnicu 9. decembra 2014. godine te je nakon jednodnevnog medicinskog tretmana u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminula pri transportu za UKC u Tuzli dan poslije.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...