Zvizdić predvodi bh. delegaciju na Samitu premijera “16+1” u Sofiji

Preporučujemo

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, predvodiće delegaciju Vijeća ministara BiH koja će učestvovat na sedmom po redu Samitu 16 premijera zemalja centralne i istočne Evrope s premijerom Narodne Republike Kine (16+1), koji će se održati 7. jula u Sofiji, glavnom gradu Bugarske.

Iz Vijeća ministara BiH navode da će se Zvizdić na marginama Samita premijera “16+1” sastati s kineskim premijerom Li Keqiangom.

- -

Samit će biti fokusiran na nastavak povezivanja država učesnica kroz prioritetne oblasti ekonomske saradnje u 2018. godini, a to su: visoka tehnologija, investicije, industrijsko partnerstvo, zajednički projekti, izgradnja infrastrukture, poljoprivreda i turizam. Paralelno sa Samitom premijera održat će se i Ekonomski forum privrednika zemalja učesnica.

Na samitu u Sofiji predviđeno je i potpisivanje Ugovora između Vlade Kine i Vijeća ministara BiH o saradnji u području zdravlja životinja i karantina. Ugovor će u ime Vijeća ministara BiH potpisati Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Pored predsjedavajućeg Zvizdića i Šarovića u bh. delegaciji biće i ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko, zaključuju iz Vijeća ministara.

Najnovije

Predsjednik Sindikata policijskih službenika pozvao Katicu da se ne miješa u operativni rad policije

Inicijativa zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Arijane Memić kojom traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima u...