Obustavljen saobraćaj na putu Žepče-Maglaj zbog saobraćajne nesreće

Preporučujemo

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Karaula, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, saobraćaj je obustavljen do završetka policijskog uviđaja.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

- -

Zbog održavanja sportske manifestacije auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2018”, danas će u vremenu od 10:30 do 13:30 sati, doći do obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

- -

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Ivanica, Prisika i Doljani, kao i na ulazu u BiH na GP Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da zbog radova u Crnoj Gori, do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Najnovije

Izraelska vlada izglasala zatvaranje Al Jazeere

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanyahua odlučio je zatvoriti lokalne operacije Al Jazeera televizije u Izraelu sve dok traje rat...