U pomen na Olivera Ivanovića: Umire pravda u nama, već šest mjeseci, svaki dan

Preporučujemo

U subotu je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu održan šestomjesečni pomen ubijenom lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću.

Kako prenosi Kossev, na pomenu je govorila njegova sestra Nataša Ilić-Ivanović, koja je istakla da je porodica nema zbog svega što se desilo sa Oliverom, ali možda i još više zbog nekih stvari koje su se desile poslije.

- -

Književnik i novinar Živojin Rakočević rekao je da je tišina na groblju zapravo govor o tome koliko smo daleko od pravde.

“Ne možemo mi reći da je umro Oliver Ivanović. Umire pravda u nama. Već šest meseci, svaki dan. I umire ne samo u nama kao pojedincima, već u kolektivu, bez obzira da li se radi o Beogradu, Kosovskoj Mitrovici ili nekom goranskom selu. Oliverov brat Miroslav je naveo da ga je strah da istraga, odnosno predistražni postupak u slučaju ubistva Ivanovića nikada neće biti okončan.

“Niko nam se ne obraća na tu temu. Iako redovno naglašavam – ne očekujem da nam se iznose detalji istrage, ali makar da to bude nagovještaj ili o dosadašnjem toku. Čini mi se da rezultata ima. Međutim, ti se rezultati iz nekog razloga ne finalizuju. Istraga se ne privodi kraju”, naveo je Miroslav.

Oliver Ivanović ubijen je s leđa sa šest metaka 16. januara u jutarnjim satima pred prostorijama svoje kancelarije u centru Kosovske Mitrovice.

- -

Do sada, u javnosti, u istrazi zvanično nema rezultata, ali ni pomaka, iako se vode dvije – u Beogradu i Prištini. Sa druge strane, uzajamno se optužuju. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić i kosovski Hašim Tači više puta najavljivali su rokove i skore konkretne informacije, što se još uvek nije dogodilo, prenosi b92.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...