Novim zakonom Izrael dokazao da je najviše fašistička i rasistička država u svijetu

Preporučujemo

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako nema razlike između Hitlerove zablude o arijevskoj rasi i stava izraelskih vlasti da tamošnja sveta zemlja pripada samo jevrejima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Hitlerov duh koji je svijet vukao u propast oživio je među nekim izraelskim vođama”, rekao je Erdogan.

- -

Turski predsjednik  poručio je da je novousvojeni izraelski zakon o nacionalnoj jevrejskoj državi dokaz da je Izrael nesumnjivo najviše cionistička, fašistička i rasistička država na svijetu,

“Taj zakon je dokaz koji ne ostavlja mjesta nikakvoj sumnji u to da je Izrael najviše cionistička, fašistička i rasistička država u svijetu”, poručio je Erdogan.

Predsjednik Erdogan pozvao je islamski svijet, kršćanski svijet i sve demokratske i slobodarske države i pokrete u svijetu da ustanu protiv Izraela.

Erdogan je također pozvao sve međunarodne i domaće investitore, kao i finansijske krugove da imaju puno povjerenje u budućnost Republike Turske.“Oni koji danas investiraju u Tursku će sutra biti oni sa najvećim profitom. Kontakt velikim investitorima sada je direktno ured predsjednika Turske“, poručio je Erdogan.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...