FOTO Pogledajte najviši neboder na svijetu o kojem će generacije pričati

Preporučujemo

Fotografije koje gledate prikazuju kako će uskoro izgledati najviša zgrada na svijetu, koja izvire iz pustinje.
Kada se Jeddah Tower, koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji, otvori 2020. godine otvori, bit će visok 1000 metara. Njegova vrijednost iznosi 1,4 milijarda dolara.
Kada je ekipa CNN-a krajem 2017. godine, posjetila ovaj toranj, bio je visok 252 metra i već se mogao vidjeti nevjerovatan pogled.
Foto: CNN
Ova kula će biti sjedište Jeddah Economic City koji će biti sastavljen od domova, hotela, ureda, ali će zasigurno biti i turistička atrakcija.
“Do 2020., vidjet ćemo neboder, šoping centar, kao i mnoge druge projekte”, rekao je za CNN predstavnik Jeddah Economic Company Mounib Hammoud.
“Kada tek stignete u neboder, već ste 20 metara iznad mora”, objasnio je te dodao da će svaki sprat biti jedno drugačije iskustvo.
“Egipćani su sagradili piramide. Francuzi su sagradili sve one katedrale i crkve. A u modernom vremenu, sagrađeni su New York i Chicago. Za sve to je bila potrebna genijalnost i jačina. Kao i u svakom gradu, nakon novca i moći, želite jačinu, silu, snagu. A nakon snage, želite učvrstiti nešto, ostaviti nešto za svijet. A danas će Jeddah imati zgradu koju će imati mnoge generacije da pričaju o njoj”, zaključio je Hammoud.
(Ines Sandžaktarević)

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...