Izgradnja novih 255 stanova za raseljene u 18 općina: Ramić i načelnici potpisali sporazum

Preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić u utorak u Sarajevu je s načelnicima 18 općina potpisao Sporazum o saradnji na provođenju Potprojekta BiH 6 unutar Državnog projekta stambenog zbrinjavanja, javlja Anadolija.

U okviru projekta bit će izgrađeno 255 stanova za raseljene osobe i izbjeglice u 18 bh. općina, a projekt se provodi u okviru kapaciteta Regionalnog stambenog programa.

- -

Općine uključene u potprojekt su Bosanska Krupa (12 stanova), Čapljina (30), Domaljevac-Šamac (devet), Donji Vakuf (devet), Gornji Vakuf – Uskoplje (devet), Gračanica (12), Jajce (devet), Kalesija (20), Kladanj (devet), Ključ (devet), Lukavac (devet), Novi Travnik (12), Odžak (20), Orašje (25), Sapna (devet), Vareš (devet), Vogošća (27) i Zavidovići (16).

Ramić je izjavio kako je cilj stambeno zbrinuti 255 porodica u 18 općina.

“Dio je to projekta Regionalnog stambenog programa, takozvani BiH 6 potprojekat, jedan je od najznačajnijih projekata koji iznosi više od 18 milion eura. U ovom slučaju ćemo zbrinuti negdje oko 1.200 porodica, nadati se do 2020. godine”, pojasnio je Ramić.

Dodao je kako je Regionalni stambeni program, jedan od najznačajnijih programa koji implementira Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice na svom svom području i resorno entitetsko Ministarstvo na području Republike Srpske.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...