U Velikoj Kladuši zaplijenjene stabljike marihuane težine 70 kilograma

Preporučujemo

U sklopu operativne akcije “Droga“ službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša, u mjestu Stabandža na području Velike Kladuše otkrili su plantažu s 50 stabljika zeljaste biljke koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stabljike visine od 120 do 310 centimetara otkrivene su na zemljištu, a pretresom pomoćnog objekta nađeno je još pet stabljika marihuane. Vaganjem je utvrđeno da težina pomenutih 55 stabljika marihuane iznosi 70 kilograma, navode iz Granične policije BiH.

- -

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ u svojstvu osumnjičene ispitana je bh. državljanka S.M. (1985. godište) protiv koje će Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Stabljike marihuane su privremeno oduzete.

Istog dana službenici JGP Velika Kladuša slobode su lišili su slobode S.K. (1967.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH kontroliran je pri izlasku iz zemlje na MGP Velika Kladuša. Predat je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

Najnovije

Cameron: Velika Britanija glasat će za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron izjavio je da je jasno da je u Srebrenici bio genocid i da...