Optuženim policajcima za spriječavanje dokaza u istrazi za ubistvo Dragičevića prijeti do tri godine zatvora

Preporučujemo

Kriminalistički tehničari Policijske uprave Banja Luka Mikica Marijanac (55) zvani Miki i Zoran Bošnjak (44) optuženi su da su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića, saznaje Srpskainfo.

Prema optužnici koju je jučer podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, odlikovani pripadnik MUP Republike Srpske Mikica Marijanac i drugooptuženi Zoran Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta ove godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

- -

Optuženi su prilikom popisivanja, označavanja, sušenja i pakovanja odjevnih predmeta skinutih sa tijela Davida Dragičevića, a u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova na muškim gaćama sive boje (boksericama) koje bi mogle poslužiti kao dokaz u krivičnom predmetu zbog krivičnog djela ubistvo na štetu Davida Dragičevića, taj odjevni predmet, muške gaće sive boje – bacili.

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo Sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici koja je juče dostavljena Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Prema ovom krivičnom djelu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara je do tri godine zatvora.

Najnovije

FERK razmatara inicijativu da struja ne poskupi za domaćinstva s većim brojem djece

Za sutra je najavljena je sjednica Regulatorne komisije za energiju FERK, na kojoj će se razmatrati inicijativa o izuzimanju...