Borenović: Ne dolazi u obzir bilo kakav razgovor o zajedničkim blokovima prije utvrđivanja stvarnih rezultata

Preporučujemo

“PDP ne može da prihvati ovakav izborni rezultat i zahtijevat će novo, ručno brojanje glasova”, izjavio je danas na koferenciji za novinare Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

On je dodao da su zabilježene brojne neregularnosti kroz izborni proces i da će danas predložiti argumente CIK-u.

- -

Rekao je da iako je PDP ostvario odličan rezultat traziće da se utvrdi da li je ispoštovana izborna volja građana. Borenović je rekao da ne dolazi u obzir bilo kakav razgovor o zajedničkim blokovima ili formiranju Parlamenata sve dok se ne utvrdi stvarni izborni rezultat, prenose Nezavisne.

Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a je rekao da je trenutna razlika za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda 60 hiljada i da se to neće značajnije mijenjati. Dodao je da je zadovoljan načinom na koji je vodio kampanju i da je njegova kandidatura pomogla njegovoj partiji koja će imati devet poslanika u NS RS, a dva na nivou BiH. Rekao je da je uvjeren da postoji potreba da se listići ponovo prebroje i da ne vidi zašto bi suprotna strana bila protiv ako su tako ubijeđeni u pobjedu.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...