Ubica bugarske novinarke Marinove uhapšen u Njemačkoj

Preporučujemo

Osoba, koja se sumnjiči za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove (30), uhapšena je u Njemačkoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Tijelo novinarke, koja je istraživala moguću korupciju u vladi, pronađeno je u nedjelju. Premijer Boyko Borisov, državni tužilac Sotir Tzatzarov i ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov na zajedničkoj konferenciji za medije potvrdili su da se radi o 21-godišnjem Severinu Krasimirovu.

- -

Tužilac Tzatzarov izjavio je da se istražuju svi mogući uzroci iz profesionalnog i privatnog života Marinove te da prve indicije ukazuju na to da je napad izveden “veoma brzo”.

Prema dostupnim informacijama, Marinova je ubijena tokom trčanja kraj rijeke. Krasimirov je bivši bokser i prije ubistva je konzumirao velike količine alkohola.

Tzatzarov je naveo da postoji mogućnost da osoba, osumnjičena za silovanje i ubistvo novinarke, ukoliko se dokaže krivica, bude osuđena na 20 godina zatvora ili doživotnu kaznu.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...