BIHAMK Informacije o stanju na putevima

Preporučujemo

Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na dionicama u dolinama rijeka: SaveUne i Neretve. Kolovoz je vlažan u sjevernim i zapadnim krajevima, dok se u ostatku zemlje saobraća po pretežno suhom kolovozu. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Danas se izvode sanacioni radovi na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva (u dužini od 800m), zbog čega će u vremenu od 08 do 17 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na putni pravac Srebrenik-Donja Orahovica-Gračanica.

- -

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Podsjećamo da je zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojnosaobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...