Ministri HDZ potvrdili dolazak: Sutra prva sjednica Vijeća ministara od Općih izbora

Preporučujemo

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine konačno će sutra održati sjednicu i to prvu nakon oktobarskih izbora. Podsjećamo, na dva puta ranije zakazanu sjednicu nisu došli ministri iz reda HDZ-a, a što su mnogi okarakterisali kao bojkot rada institucija zbog činjenice da je u Predsjedništvo BiH izabran Željko Komšić.

No, kako je za Patriju potvrđeno iz Vijeća ministara ministri HDZ-a za sutra su potvrdili svoj dolazak.

- -

Vijeće ministara je, podsjećamo, trebalo da razmatra prijedlog odluke Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, još prije mjesec dana, ali će to učiniti tek sutra.

Ova važna tema je na čekanju jer je ranije ministar finansija Vjekoslav Bevanda bio na bolovanju, a svoje odsustvo sa sjednice druga dva hrvatska člana Vijeća ministara – ministrica obrane Marina Pendeš i ministar pravde Josip Grubeša pravdali su ranije preuzetim obavezama.

Nikada nius pojasnili šta je to važnije od posla kojeg obavljaju.

Sutra bi trebala biti razmatrana i Informacija o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 30. juna 2018. godine.

- -

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe Prijedlog strategije protivminskog djelovanja BiH 2018. – 2025. s Prijedlogom finansijskog plana za provedbu navedene strategije.Predviđeno je, između ostalog, razmatranje Informacije o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar – juli 2018. godine.Kako je najavljeno Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Prijedlog odluke o izdavanju državne garancije po Ugovoru o zajmu (Koridor Vc u RS-u – dio I) između Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ d.o.o. i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...