Komšić o Čoviću, Izetbegoviću, lažima o njemu…

Preporučujemo

Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte, komentarisao je zamjerke da kao član Predsjedništva u protekla dva mandata nije uradio ništa.

U Večernjem studiju N1 televizije je komentarisao zamjerku da kao član Predsjedništva u protekla dva mandata nije uradio ništa rekavši:

- -

“Pitajte druge ljude šta smo radili i kakva je saradnja bila. Pozicija člana Predsjedništva je da radi ono što piše u Ustavu. Ja sam nekada radio i ono što nije u mojoj nadležnosti, naročito po pitanju ratnih zločina. Pa šta mislite ko je pokrenuo Grabovicu i Bugojno? Mislite da je to uradio Dragan Čović ili Ivo Miro Jović?”.

Kako je kazao, naslušao se brojnih laži o sebi, ali da to shvata kao “teretom posla”. Kao najveći problem u Bosni i Hercegovini je istaknuo odlazak ljudi u inozemstvo.

Ne vidi ništa problematično u tome što je pozvao susjedne države da poštuju granice Bosne i Hercegovine i što je naveo mogućnost da Bosna i Hercegovina tuži hrvatsku zbog Pelješkog mosta.

Na pitanje, da li se susreo s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije, odgovorio je:

- -

“Bio sam sa Izetbegovićem prije deset dana i rekao sam mu da Demokratska fronta ima loše iskustvo s njegovom strankom i Hrvatskom demokratskom zajednicom. Ne vidim da se nešto promijenilo u ponašanju ove dvije stranke. Nisam isključiv prema ove dvije stranke, ali u svakom slučaju želim da pravimo priču sa Socijaldemokratskom partijom i Našom strankom. To su nama politički bliskije stranke”.

Ne misli da Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, treba biti premijer Kantona Sarajevo. Ne zbog dešavanja u Turističkoj zajednici ovog kantona.

“Konaković ne treba biti premijer. Zaboravili smo da smo ga zbog redukcije vode smjenjivali prije šest mjeseci”, zaključio je Komšić.

Najnovije

Efendić o imenovanju Vukoje: Nije isto imati političku pozadinu borbe za državu i protiv države

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić govorio je o aktuelnoj...