VIDEO Sarajevo: Otvorena nova predškolska ustanova “Discover Me Academy”

Preporučujemo

U Sarajevu je  uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo. otvorena nova predškolska ustanova inspirirana Montessori metodom, “Discover Me Academy”. Idejno i sadržajno usmjerena je na implementiranje najboljih svjetski priznatih praksi iz polja ranog odgoja i obrazovanja djece uzrasta od jedne godine do polaska u školu.

Ovo je jedna od rijetkih ustanova koja omogućava boravak u Montessori okruženju i najmlađoj skupini djece: “Radi se o djeci uzrasta od 1 do 3 godine života, koji borave ne samo u Montessori okruženju već i u trojezičnom okruženju, gdje se pored našeg jezika govore i engleski i francuski jezik.”

- -

“Discover Me Academy” se može pohvaliti vrlo prostranim učionicima i namjenski dizajniranim vrtom u kojem djeca mogu boraviti neovisno o vremenskim uslovima i gdje svakodnevno imaju pristup svježem zraku i otvorenom prostoru.

Specifičnost ove ustanove je i što vodi računa o kvalitetnom odnosu i komunikaciji između roditelja i odgajatelja. “Našim roditeljima omogućavamo da razvoj svoje djece i njihove svakodnevne aktivnosti prate individualno kroz web platformu pod nazivom “Transparent Classroom”, gdje roditelji dnevno dobijaju izvještaje sa fotografijama svoje dijece.

Najnovije

Hoće li opozicija iz RS pristati na Dodikovu igru oko bojkota izbora?

Predstavnici koalicionih partnera u RS-u dogovorili su se danas da pozovu opoziciju da ne prihvate izlazak na lokalne izbore...