Stravičan prizor kod Niša: Voz prepolovio autobus, pet mrtvih i 24 povrijeđenih

Preporučujemo

Pet osoba poginulo je jutros, a 24 su povrijeđene u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša. Tri su preminule na licu mjesta, dok su druge dvije podlegle povredama tokom operacija.

Svi povrijeđeni su zbrinuti i ekipe Hitne pomoći prevoze ih u obližnje bolničke centre. Na licu mjesta nalaze se pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci. Kako javlja dopisnik Prve TV sa lica mjesta prizor je stravičan, a sedam ekipa hitne pomoći izašlo je na mjesto nesreće. Do udesa je došlo kada je voz udario u autobus, a od siline udara voz je iskliznuo sa šina, a autobus je prepolovljen.

- -

Uzrok nesreće za sada nije poznat, a udes se dogodio oko 7.30.

Voz koji je udario autobus saobraća na liniji Niš-Prokuplje.Preduzeće “Infrastruktura željeznice Srbije” saopštilo je da se saobraćajna nesreća u Nišu, gde je voz udario u autobus, dogodila na putnom prelazu koji je obezbjeđen znacima vertikalne drumske signalizacije (nije bilo rampe). Nesreća se desila pri izlasku voza iz željezničke stanice Međurovo.

 

Najnovije

Ispovijest majke kojoj je snajperista 1992. ubio dvogodišnjeg sina: “On je meni tako u krilo upao i, čini mi se, Goražde je vrištalo”

Adnan Šubo imao je nepune dvije godine kada je pogođen snajperskim metkom dok je starijoj sestri pružao ruke da...