BIHAMK Informacije o stanju na putevima

Preporučujemo

Na većini puteva u višim predjelima kolovoz je zasniježen, zbog čega se saobraća sporije. Izdvajamo dionice: Sarajevo-Tuzla, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Bugojno-Kupres-Šujica. Na putnim pravcima Mokro-Rogatica i Trnovo-Dobro Polje, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.  Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima i u nižim predjelima centralne Bosne. U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

- -

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog praznika pravoslavnog Božića, danas od 12 sati do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Najnovije

Macron naljutio Bijelu kuću jer je pozvao delegaciju iz Rusije na proslavu godišnjice Dana D

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron pozvao je predstavnika Rusije na proslavu 80. godišnjice Dana D, odnosno iskrcavanja na Normandiju. Ovaj potez...