Agut ponovo pobijedio Đokovića

Preporučujemo

Španac Roberto Bautista Agut ponovo je pobijedio Novaka Đokovića, ovog puta osmini finala na turniru u Majamiju, kao u polufinalu Dohe na početku 2019. godine.

Španac je u osmini finala pobijedio prvog igrača svijeta sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5 i 6:3.

- -

Đoković je “projurio” kroz prvi set uz samo jedan izgubljeni gem. U drugom setu Đoković je propustio seriju brejk lopti, ključnu kod rezultata 5:5. U sljedećem gemu je ispustio servis i dozvolio rivalu da izjednači, koji je ma kraju došao do konačne pobjede.

“Nije prvi put da rano izgubim na prva dva Mastersa. Tako je u ove dvije posljednje sezone. Definitivno ću morati da razmislim kako ću se pripremiti sljedeće godine za Indijan Vels i Majami”, rekao je Đoković i dodao

“On je dobar igrač. Čestitam mu na odličnom povratku. Ali, ovakav meč nisam smio da izgubim. Imao sam mnogo prilika, mnogo propuštenih prilika, a kada toliko šansi ne iskoristiš završi se ovako kako se završilo. Odrastao sam na šljaci i volim da igram na njoj. Vidjećemo, moraću da igram mnogo bolje nego na ova dva turnira”, poručio je najbolji teniser svijeta.

Najnovije

Izdata naredba za raspisivanjem potjernice za Vukadinom Spasojevićem osuđenim za ratne zločine

Sud Bosne i Hercegovine izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Vukadinom Spasojevićem, koji nije pronađen na adresi...