Dan/noć otvorenih vrata UNSA

Preporučujemo

Centralna manifestacija:Dan/noć otvorenih vrata UNSA“ će biti održana 19. 04. 2019. godine u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine (vrt i izložbeni prostori etnološkog odjeljenja) sa početkom u 15.00 sati.

Ovogodišnje druženje sa učenicima, roditeljima i pedagoškim djelatnicima, osmišljeno u cilju potpore profesionalnoj orijentaciji, priređujemo na zanimljiv i nekonvencionalan način. Svi prisutni imat će priliku uživati u bogatom umjetničkom, kulturnom i muzičkom programu koji je kreiran zajedničkim, kreativnim idejama akademija UNSA.

- -

Osim nekonvencionalnog kulturno-umjetničkog performansa prisutni će imati priliku dobiti osnovne informacije o studijskim programima i fakultetima neposredno uz druženje sa rektorom, prorektorima, alumnijima svih grupacija nauka i umjetnosti, predstavnicima fakulteta i akademija i studentima.

Prigodnim obraćanjem kampanju „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“, najstarijeg i najrespektabilnijeg Univerziteta u BiH, podržat će i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Zadovoljstvo nam je na ovaj način obilježiti i jubileje dviju značajnih institucija u BiH, 70 godina UNSA i 131 godinu Zemaljskog muzeja BiH. Prisutni će imati priliku upoznati se i sa bogatom tradicijom Zemaljskog muzeja BiH.

Podsjetićemo, centralna manifestacija Dan/noć otvorenih vrata UNSA“ dio je sveukupnog programa kampanje „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“ Univerziteta u Sarajevu koja ima za cilj, vodeći se ciljevima jačanja svijesti o javnom obrazovanju, te ciljevima javnog interesa i društvene odgovornosti, pružiti mladim ljudima krucijalnu pomoć pri odabiru buduće profesije.

Najnovije

“Dodik zna da su se četnici iz Krajine zaklinjali na vjernost NDH i Paveliću”

Svako malo neka odluka poput prošlotjedne UN-ove Rezolucije o genocidu u Srebrenici ili obljetnice povijesnih događaja poput proboja preživjelih...