Pindžo na Skupštini KS: Na koji način će se smanjiti gužve u Sarajevu izgradnjom garaže na Bjelašnici?

Preporučujemo

“Na koji način će se smanjiti gužve u Sarajevu ako se izgradi podzemna garaža na Bjelašnici?”, upitao je na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Mirsad Pindžo.

Pindžu je zanimalo kako je to moguće jer je navedeno u objašnjenju ovog prijedloga.

- -

Zastupnika Peđu Kojovića je zanimalo i koliko će biti parking mjesta namjenjeno za privatnike, a koliko za Vladu Kantona Sarajevo. Također, rekao je da interes ove garaže treba biti za turističku zajednicu, a ne za moguće kompezacije načelnika Općine Trnovo.

Naime, kako je Kojović naveo, u prijedlogu piše da bi od 170 mjesta pripalo Općini Trnovo, a 100 Kantonu, pa ga je zanimalo koji je tu interes turizma Kantona Sarajevo.

Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo rekao je da svako dokumenat čita na svoj način pa tako i on i ostali zastupnici. Objasnio je kako su gužve u Kantonu, a ne Sarajevu te da Bjelašnica spada u KS, koliko on zna.

- -

Naveo je i primjere jer je planirana garaža i u općini Novo Sarajevo, ali to sada nije realizovano jer nisu dobili građevinsku dozvolu, što je Kojević smatrao apsurdnim.

Fišo je dodao i da se ne treba raditi diskriminacija ljudi jer je bitno ko će platiti tu garažu, pa i ako su privatnici, da ne treba biti problem.

“Ovo je pranje novca građana. Ovo je, premijeru, sramota za vas i vašu vladu”; poručio je Pindžo i dodao da ne može vjerovati da Vlada KS ovo odobrava.

Rasprava o ovoj tački dnevnog reda je i dalje u toku.

(Ines Sandžaktarević)

Najnovije

Netanyahu komentarisao navode da će biti uhapšen zbog zločina

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je danas da bi, ukoliko bi Međunarodni krivični sud (MKS) objavio naloge za hapšenje...