Aleksandar Hršum je novi voditelj Dnevnika Nove BH

Preporučujemo

Informativnom timu Nove BH pridružuje se i ugledni novinar i voditelj Aleksandar Hršum koji će u novom programskom i produkcijskom ruhu gledateljima najmlađe televizije u BiH prezentirati vijesti dana u Dnevniku Nove BH.

„Nakon 25 godina televizijske karijere Nova BH mi pruža novi profesionalni izazov i zaista se radujem stvaranju našeg Informativnog programa. Biti dio informativnog tima koji čine iskusni profesionalci, kojima je jedini cilj gledatelja staviti u centar zbivanja na neovisan, vjerodostojan i pouzdan način, doživljavam kao privilegiju koju treba opravdati. Ovo je za mene jedna nova dimenzija televizijskog novinarstva, nova uloga i nova lekcija. Gledatelji su već prepoznali Novu BH kao svoju televiziju, ušli smo u domove građana Bosne i Hercegovine i naša informativna platforma počivat će na uzajamnom povjerenju: GLEDATELJ – INFORMATIVNI TIM NOVE BH“- rekao je voditelj Dnevnika Nove BH Aleksandar Hršum.

- -

U svojoj respektabilnoj karijeri koja traje punih 25 godina Aleksandar Hršum njegovao je svjež i dinamičan pristup televizijskom novinarstvu. Na RTRS televiziji obnašao je funkciju urednika i voditelja jutarnjeg programa, te uspješno upravljao i koordinirao timom novinara u cilju poboljšanja kvaliteta programa. Bio je autor, urednik i voditelj brojnih emisija koje su tematizirale društvena zbivanja. Radio je kao urednik i voditelj radijskih emisija, te kao dopisnik dnevnog lista „Večernje novosti“ iz Beograda. U posljednjih petnaest godina potpisao se kao autor, urednik i voditelj  624 izdanja talk showa „Zabranjeni Forum“ koji se emitirao na Pink BH, a od oktobra 2018. godine na Nova BH televiziji. Tokom svoje bogate karijere profesionalno se usavršavao i pohađao ugledne programe, od kojih se izdvajaju  „Voice of America“, stručno usavršavanje za profesiju novinar/reporter (CNN, ABC, NBC), Fellows program u organizaciji Ambasade Velike Britanije u BiH (redovna edukacija Queens Mary University London), te program „100 mladih lidera“, kandidatura ispred EU BiH. Uspješno je držao predavanja iz oblasti medija, PR-a, javnog nastupa, krizne komunikacije i strategije medija (NATO BiH, GIZ, budžetske institucije). Bio je urednik i moderator panel diskusija na teme trafficinga, ljudskih prava, digitalnih medija (vladine/nevladine organizacije u BiH, Republici Srbiji i Crnoj Gori – The Global for Sustainability London).

Podsjećamo, Nova BH će uskoro prezentirati novi Informativni program koji u fokus izvještavanja stavlja gledatelja kojem pruža tačno, objektivno i pravovremeno informiranje. Informativni tim Nove BH će bez ikakve sumnje odgovoriti svim profesionalnim izazovima i postaviti nove standarde televizijskog novinarstva u Bosni i Hercegovini.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...