Erdoğan: Oni koji su shvatili da ne mogu zaustaviti Tursku, sada napadaju našu vjeru u ostvarivanje ciljeva

Preporučujemo

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan izjavio je danas u Ankari kako su oni koji su shvatili da nisu u stanju na drugi način zaustaviti Tursku, počeli napadati nadu, moral i vjeru njegove zemlje u ostvarivanje zadatih ciljeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdoğan se u turskom glavnom Ankari na iftaru sastao s turskim poduzetnicima, nakon čega je govorio o aktuelnim dešavanjima, između ostalog o turskoj ekonomiji, ali i temi ponavljanja lokalnih izbora u Istanbulu.

- -

“Oni koji su shvatili da nisu u stanju na drugi način zaustaviti Tursku, počeli su napadi našu nadu, naš moral, našu vjeru u ostvarivanje naših ciljeva. To je najveći cilj koji se krije iza operacija kretanja kursa koje predstavljaju okidač za kamatu i inflaciju”, kazao je Erdoğan.

Turski predsjednik je naglasio kako se u narednom periodu očekuje značajno povećanje broja radnih mjesta u njegovoj zemlji, te kako se već dobijaju signali na tom planu.

“Nikakve sankcije, niti prijetnje s tim u vezi, nikakav dodatni porez, niti bilo kakav otvoren ili skriveni embargo, ne mogu nas zaustaviti kada vjerujemo u sebe”, istakao je Erdoğan.

Osvrnuo i na odluku turske Vrhovne izborne komisije (YSK) o ponavljanju izbora u Istanbulu, te podvukao kako je ovdje riječ o “ponavljanju izbora koji su pali pod sumnju zbog nezakonitosti i nepravilnosti što su ustanovljene u izbornom procesu”.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...