Javni poziv Općine Centar za sufinansiranje postavljanja termo fasada na stambenim zgradama

Preporučujemo

Općina Centar Sarajevo raspisala je i ove godine Javni poziv za sufinansiranje izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada za kolektivno stanovanje, koji je objavljen u subotu, 8. juna 2019. godine na web stranici Općine Centar: www.centar.ba (rubrika ”Javni pozivi, konkursi i oglasi”). Javni poziv ostaje otvoren 40 dana, odnosno do 18. jula 2019. godine.

Pravo učešća imaju upravitelji stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na području općine Centar.

- -

Naime, Općinsko vijeće Centar je još 2017. godine donijelo Odluku o sufinansiranju izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja. Kod donošenja ove odluke imalo se u vidu da je sve veći broj zahtjeva građana za pružanje finansijske pomoći za utopljavanje stambenih zgrada kako bi došlo do uštede toplotne energije i ujedno do poboljšanja kvaliteta zraka. Odlukom je predviđeno da Općina zajedno sa etažnim vlasnicima stanova, a putem upravitelja, učestvuje u sufinansiranju postavljanja termo fasada, maksimalno do 50% od ukupne vrijednosti radova, a u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom za sufinansiranje izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada za kolektivno stanovanje mogu se dobiti u Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar na brojeve telefona 033/562-442 i 562-414.

Najnovije

Više od 500 ilegalnih jevrejskih doseljenika upalo u Al-Aksu pod zaštitom policije, provocirali vjernike

Više od 500 ilegalnih jevrejskih doseljenika pod zaštitom izraelske policije upalo je u kompleks Al-Aksa u okupiranom istočnom Jerusalemu/Al-Qudsu...