Potpisan Ugovor za izvođenje građevinskih radova i pružanja građevinskih usluga za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo

Preporučujemo

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo ugovorilo je sa izabranim dobavljačem „Senigor“ d.o.o. Sarajevo izvođenje građevinskih radova i pružanje građevinskih usluga za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo za 2019. godinu. Ugovor su potpisali resorni ministar Ismir Jusko sa predstavnikom ove firme Alemom Omerhodžićem.

Riječ je o pomoći za 20 lica pripadnika boračke populacije koji su prethodno ispunili sve uslove po osnovu javnog poziva za dodjelu ove vrste pomoći u 2019. godini, kao i uslove propisane Zakonom o dopunskim pravima boraca – branitelja Bosne i Hercegovine.

- -

Vrijednost zaključenog Ugovora je 244.482,05 KM.

Pravo na ovu vrstu pomoći ostvarit će lica koja do sada nisu ostvarivala ovu vrstu prava, te je to bio i jedan od kriterija za ostvarivanje prava u ovoj godini, poručeno je nakon današnjeg potpisivanja.

Prema Ugovoru, izvođenje građevinskih radova na objektima u vlasništvu lica iz boračke populacije treba započeti najkasnije sedam dana od dana prijema naloga od strane ministarstva, dok je krajnji rok za izvršenje ugovorenih radova 31.12.2019. godine.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...