Bivše SDA kolege ponovo zajedno: Konaković između svoje nezavisne liste i Šepićevog Nezavisnog bloka

Preporučujemo

Zastupnik u državnom Parlamentu Bosne i Hercegovine Senad Šepić i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković fotografisali su se u petak ujutro na kafi u Bečkom restoranu u hotelu Europa.

„Jutarnja i razmjena mišljenja o tome kako možemo zajedno pokrenuti i izgraditi bolje, pravednije i sigurnije društvo za sve i one koji dolaze“, napisao je Senad Šepić na svom zvaničnom Facebook profilu.

- -

Obojica su bivši članovi Stranke demokratske akcije (SDA). Šepić je SDA napustio prošle godine, kada je sa još dvojicom stranačkih kolega i zastupnika u Parlamentu BiH formirao poseban Klub. Konaković je sve funkcije unutar SDA napustio krajem januara ove godine, zbog pritisaka unutar stranke.

Senad Šepić je već duže vrijeme u pregovorima sa Elmedinom Konakovićem kojem je ponudio da pređe u Nezavisni blok. Elmedin Konaković je između donošenja odluke, da li će se pridružiti Nezavisnom bloku ili će, što je index.ba već i najavio, praviti svoju nezavisnu listu na kojoj bi se trebali naći između ostalih i njegove kolege iz SDA Kemal Ademović, Elvedin Okerić, Nermin Muzur, Amor Mašović, Amar Dovadžija.

(Index.ba)

Najnovije

Nacionalističke provokacije u sarajevskom naselju – Dok je u pozadini “treštala” srpska majka, uzvikivali iz automobila “Živjela Srbija”

Na društvenim mrežama se pojavio snimak za koji se tvrdi da je nastao na području Sarajeva, tačnije naselja Butmir. Snimka...