Roma popustila, Edin Džeko uskoro u Interu

Preporučujemo

Posao se može završiti za 14 miliona eura, možda već u sljedećih nekoliko sati, zaključak je sastanka u Sieni

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro bi mogao postati fudbaler Intera.

Kako pišu italijanski mediji sinoć je daleko od Rima održan sastanak čelnika Rome, koji su razmatrali važna pitanja za Vučicu. U jednom restoranu u Sieni predsjednik James Pallotta ugostio je sportskog direktora Gianlucu Petrachija, konsultanta Franca Baldinija i trenera Paulo Paula Fonsecu.

- -

Jedna od tema bio je Edin Džeko, a kako javlja Leggo, čini se da je otklonjena i posljednja dilema kada je u pitanju Dijamantov transfer u Inter.

Kako piše Leggo, Vučica je konačno popustila i odredila cijenu od 14 miliona eura za koliko je spremna pustiti kapitena Zmajeva.

– Petrachi je ponovno uspostavio kontakte s Interom, ublažavajući zahtjeve. Posao se može završiti za 14 miliona eura, možda već u sljedećih nekoliko sati – piše Leggo, naglasivši kako je prodaja Perottija, Nzonzija i Florenzija “teža” zbog nedostatka ponuda.

Zaključeno je i da će Roma pokušati dovesti Higuaina, a ako ne uspije rezervni plan je dovođenje Driesa Mertensa iz Napolija. Također, rimski klub traži i pojačanja u odbrani, a kao meta istaknut je Toby Alderweireld iz Tottenhama.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...