Olimpijac Zlatan Ibrahimbegović: Vrbas je važna svjetska kajakaška destinacija

Preporučujemo

Zlatan Ibrahimbegović, prvi banjalučki kajakaš koji je nastupio na Olimpijskim igrama 1972. godine u Minhenu, u osmoj deceniji života i dalje uživa u sportu kojim se bavi već 60 godina.

Ibrahimbegović trenutno živi u Perthu u Australiji, a u Banjaluku je došao s reprezentacijom ove zemlje povodom održavanja ICF Svjetskog prvenstva, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka – Vrbas 2019”.

- -

Trener je već 40 godina i to mu je kaže glavna okupacija, a trenira mlade u zapadnoj Australiji te juniore i seniore reprezentacije ove zemlje.

Iz Banjaluke je otišao 1992. godine, a grad na Vrbasu posjećuje jednom godišnje, u vrijeme ljeta, jer prati sva takmičenja u Evropi kao trener ili gledalac.

Na pitanje da li mu je žao što ne živi u Banjaluci rekao je da se to ne može negirati.

“Banjaluka je moj grad i ja sam dijete ovog grada, ja sam dijete Vrbasa, Vrbas je moja rijeka, to je apsolutno normalno, da se osjećaš kao dio ove sredine”, rekao je on.

Najnovije

Denis Bećirović danas i sutra u Njemačkoj, sastaje se i s kancelarom i predsjednikom države

Predsjedavajući Predsjedništva BiH  Denis Bećirović boravit će 6. i 7. maja u zvaničnoj posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj. Bećirović će u...