Džaferović: BiH neće dozvoliti paternalistički odnos susjednih država

Preporučujemo

Bosna i Hercegovina nikada nije vodila agresivnu politiku ni prema jednom od svojih susjeda i uglavnom je u problemima s njima zbog njihovog paternalističkog odnosa, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, javlja Anadolu Agency.

“Mi, uglavnom, imamo problema s našim susjedima zbog toga što oni pokušavaju da se paternalistički odnose prema BiH, da ne poštuju BiH. E neće moći tako. Naši odnosi sa susjedima se mogu graditi samo na principima međusobnog uvažavanja, poštivanja, reciprociteta i tamo negdje postoji nešto sporno na principima međunarodnog prava”, rekao je Džaferović komentarišući odnose između Sarajeva i Zagreba, koji su zategnuti nakon navodne izjave hrvatske predsjednice da “BiH vodi agresivnu politiku prema Hrvatskoj”.

- -

Džaferović je istakao da su BiH i Hrvatska države koje su upućene upućene jedna prema drugoj te smatra da između te dvije države treba da postoji dijalog kako bi se rješavala sva otvorena pitanja.

Najnovije

Hoće li opozicija iz RS pristati na Dodikovu igru oko bojkota izbora?

Predstavnici koalicionih partnera u RS-u dogovorili su se danas da pozovu opoziciju da ne prihvate izlazak na lokalne izbore...