Nastale na visini od 12.000 metara: Pilot snima spektakularne fotografije polarnog svjetla, zvjezdanog neba, oluja…

Preporučujemo

Ljubičasta munja, psihodelični zalasci sunca, sjajni oblaci i kovitlajuće polarne svjetlosti.

Spektakularne fotografije koje gledate gledate djelo su 34-godišnjeg holandskog pilota koji je u zraku proveo više od 8.000 sati.

- -

Osim što je profesionalni pilot, Christiaan van Heijst je strastveni bloger i fotograf, a svoje uratke snimljene iz pilotske kabine redovno objavljuje na svom Instagramu.

Kako je od djetinjstva želio da postane pilot, prvi posao dobio je prije 14 godina kada je letio u Afriku i Afganistan. Sa sobom je ponio kameru kako bi to iskustvo i dokumentovao.

“Morao sam ih snimiti, jer sam shvatio da ukoliko to ne uradim nestat će zauvijek”, kaže Van Heijst koji fotke snima na visini od 12.000 metara i kojeg na Instagramu prati skoro 68 hiljada ljudi.

- -

“Na toj visini obuzme te snažan i smirujući osjećaj samoće dok daleko od ostatka svijeta sjediš u kokpitu, a ispred tebe se prostiru hiljade kilometara horizonta. Želim sačuvati te jedinstvene slike i podijeliti ih s drugima”, rekao je za CNN.

Iako je snimio mnoštvo prirodnih fenomena, polarno svjetlo smatra jednim od najmagičnijih i najinspirativnijih fenomena, bez obzira koliko često ga vidi.

“Iako se polarna svjetlost može vidjeti širom svijeta, osjećaj promatranje iz kokpita je poput privatnog šoua”, dodao je.

Najnovije

Obraćanje Emira Suljagića u UN-u o genocidu u Srebrenici: Mi znamo ko je povukao obarač i gdje

U Ujedinjenim nacijama danas je upriličena panel diskusija posvećena obilježavanju genocida u Srebrenici, a na kojoj se obratio i...