General Motors povlači više od 3,4 miliona vozila zbog problema s kočnicama

Preporučujemo

Do opoziva je došlo nakon što je Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na cestama u novembru prošle godine počela istragu.

Pod pritiskom savezne Vlade kompanija General Motors u Sjedinjenim Američkim Državama povlači više od 3,4 miliona pickup i SUV vozila, kako bi otklonili problem s kočnicama, prenosi Anadolu.

- -

Povlačenje obuhvata modele Chevrolet Silverado i GMC Sierra 1500, 2500 i 3500 od 2014. do 2018. modelske godine. Uključeni su i Cadillac Escalade od 2015. do 2017. te GMC Yukon, Chevy Suburban i Tahoe od 2015. do 2018. godine.

Iz General Motosa su pojasnili da se može dogoditi da pumpa u kočnicama izbaci manje vakuumske snage nego što je potrebno, zbog čega se povećava zaustavni put i mogućnost za sudar.

Do opoziva je došlo nakon što je Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na cestama u novembru prošle godine počela istragu.

Trgovci će ponovno izvršiti kalibraciju elektroničkog upravljačkog modula kočnice. Vlasnici bi o detaljima trebali biti obaviješteni počevši od 6. septembra.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...