Završen 13. sarajevski polumaraton

Preporučujemo

Osman Junuzović iz Atletskog kluba Doboj Istok pobjednik je 13. po redu sarajevskog polumaratona u muškoj konkurenciji, dok je među ženama najbrža bila Olivera Jevtić iz Srbije.

Junuzović je polumaraton istrčao za sat i sedam minuta, dok je drugo mjesto zaueo Kenijac Stanley Kipruto, koji je do cilja došao za sat i deset minuta. Treći je bio Alija Imamović iz Atletskog kluba Novi Grad, koji je utrku završio za sat i 12 minuta.

- -

Olivera Jevtić je polumaraton istrčala sat i 17 minuta. Drugo mjesto zauzela je Slađana Perunović iz Crne Gore koja je do cilja stigla za sat i 24 minute, dok je treća bila Lucia Kimani iz Atletskog kluba Banja Luka takođe za sat i 24 minute.

Novčane nagrade u obje konkurencije su: 350 eura za prvo mjesto, 250 eura za drugo, a 150 za treće.

Oko 2.000 trkača startalo je jutros ispred Sarajevo City Centra na 13. sarajevo Sberbank polumaratonu, u okviru kojeg su održane tri utrke – polumaraton, štafetni polumaraton i fun run trka od četiri kilometra.

Na utrci ove godine nastupao rekordan broj učesnika iz čak 41 zemlje, od čega 57 posto iz BiH.

- -

Utrke su i ove godine propraćene humanitarnim i društveno odgovornim akcijama, pri čemu je stotine trkača prodalo kilometre u svrhu prikupljanja sredstava za određene organizacije koje okupljaju osjetljivu ciljnu populaciju, uključujući i kampanje “Trčimo za dječiji osmijeh“, te one koje se tiču inkluzije i djece s Down sindromom.

Najnovije

Ured za zakonodavstvo o predloženim izmjenama Izbornog zakona: Ili ga usaglasite sa Schmidtovim ili uradite novi

Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nije mogao odobriti izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine,...