Obilježena godišnjica zločina u logoru Kamenica: Svi zajedno da radimo na kulturi sjećanja

Preporučujemo

Veliki broj bivših logoraša, porodica žrtava, prijatelji i rodbina polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i na drugi prigodan način, obilježili su 27. godišnjicu zločina nad logorašima zloglasnog logora Kamenica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Obilježavanje je upriličeno u organizaciji Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini, Saveza udruženja logoraša Unsko-Sanskog kantona “Dr Irfan Ljubijankić” i Udruženja logoraša Bosanski Petrovac, na lokalitetu bivšeg logora Kamenica, općina Drvar.

- -

Predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković podsjetio je da je logor kod Drvara bio aktivan cijelo vrijeme, od 1992. do 1995. godine.

“U njemu su zatvarani civili i građani, prije svega, Bosanske krajine i ostalih gradova s područja BiH. Ovo danas je bila prilika da se položi cvijeće i oda dužno poštovanje svima onima koji su dali živote za oslobađanje Bosanskog Petrovca”, rekao je Mešković…

Najnovije

Banja Luka: Određen pritvor Gruzijcu koji se sumnjiči za krađu dva miliona KM

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor državljaninu Gruzije Noi Tvalabeishviliju (41) koji je osumnjičen za učešće...