Konaković zaboravio vlastitu inicijativu: Progresivni forum u hotelu koji je na spisku dužnika

Preporučujemo

Skupština Kantona Sarajevo u julu 2019. godine usvojila je inicijativu da se prekine saradnja s hotelima neplatišama.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković predao je na sjednici incijativu da institucije prekinu saradnju sa svim ugostiteljskim objektima, hotelima i drugim pravnim subjektima koji imaju dugovanja za komunalne usluge ili ne dozvoljavaju kontrolu potrošnje.

- -

Konaković je također istakao da u ovom Kantonu postoje privilegovani privrednici kojima se po posebnoj cijeni odvozi smeće.

“Samo Hotel Hills na godišnjem nivou ošteti Rad za 200 hiljada KM” kazao je Konaković.

Inicijativa je usvojena prije četiri mjeseca, a izgleda da su iz vladajuće šestorke zaboravili na to. Upozoravali su i da se svakodnevno održavaju seminari, kongresi i druge aktivnosti kantonalnih institucija u ugostiteljskim objektima, hotelima i drugim pravnim subjektima koji ne plaćaju komunalne usluge, a upravo u jednom takvom i sami organizuju forum.

Jučer je u hotelu Hills održan prvi Progresivni forum u KS na kojem se razgovaralo o javnom prevozu, transparentnosti, borbi protiv korupcije, zdravstvu, komunalnoj privredi, kulturi i sportu.

- -

Javnosti su Konaković i šestorka saradnju s takvim pravnim subjektima ocijenjivali kao saučesništvo, a sami učestvuju u istom. Da li će hotelu Hills prekinuti odvoz smeća zbog štete koju nanose KJKP Rad ili će ih nagraditi organizovanjem nekih novih kongresa, foruma i slično?

Podsjećanja radi,  najavila je šestorka  i zakon o borbi protiv nepotizma i stranačkog zapošljavanja, a  u praksi zapošljavaju uže članove porodica, kao što je sestra zastupnice Dizdarević. Osim toga po svaku cijenu imenuju stranačke kadrove, pa makar se radilo i o osuđivanim kadrovima kao što je bivši direktor  KJKP Toplane ili  imenovanje Zarfe Dupovac na poziciju Upravnog odbora u KJP Sarajevo – šume, koja je pravosnažno pred sudom osuđena za pronevjeru novca u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Jasno je da vladajuća šestorka jedno kaže, drugo radi a  treće misli. Ili uopće ne zna šta kaže i misli, ali zna šta radi.

(Index.ba)

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...