U akciji MUP-a i OSA-e uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva žene na Baščaršiji

Preporučujemo

Sarajevska policija uhapsila je jednu osobu za koju se sumnja da se može dovesti u vezu sa pokušajem ubistva žene koja je jučer na Baščaršiji ranjena iz vatrenog oružja, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Faktor nezvanično saznaje da je uhapšen Mahir Kuldija (42) iz Sarajeva, osoba odranije dobro poznata policiji.

- -

– Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policijskih službenika Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identifikovan je osumnjičeni koji se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo u pokušaju, te je potom lociran i lišen slobode jutros u 02.15 sati na području općine Stari grad Sarajevo – potvrdio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

U toku je krim-obrada osumnjičenog.

– Radi se o licu M.K. (1977) i nad istim se vrši kriminalistička obrada u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. U ovom momentu ne možemo govoriti o motivima, koji će se utvrđivati tokom dalje istrage. Zahvaljujemo se na saradnji službenicima Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine – naveo je Hadžiabdić.

Podsjećamo, pucnjava u kojoj je teške povrede opasne po život zadobila 42-godišnja Melisa Mešić, dogodila se oko 8 sati, kada ju je napadač sačekao u ulici Kundurdžiluk, gdje radi kao sekretarica u jednoj firmi, te u nju ispalio dva hica iz pištolja, pogodivši je u pluća i nogu.

- -

Kako smo ranije objavili, osumnjičeni je u nesretnu ženu pucao s očiglednim umišljajem, u namjeri da je likvidira.

Kako smo saznali od poznanika povrijeđene žene, ona je ranije bila žrtva vrlo ozbiljnih prijetnji i ucjena, koje su prijavljivane policiji.

Iza tih prijetnji nije stajala uhapšena osoba, te zasad nije poznato da li su ta dva slučaja povezana.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...