Predložen pritvor osumnjičenom za ranjavanje ženske osobe na Baščaršiji

Preporučujemo

Muškarac osumnjičen za ranjavanje ženske osobe iz vatrenog oružja u srijedu na Baščaršiji, odnosno za krivično djelo pokušaj ubistva, saslušan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Postupajući tužilac u ovom predmetu predložio je određivanje pritvora za osumnjičenog zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ometanja krivičnog postupka, te ponavljanja krivičnog djela i uznemiravanja javnosti, potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužilaštvu.

- -

Prijedlog za određivanje pritvora proslijeđen je Kantonalnom sudu Sarajevo na razmatranje i odlučivanje.

Podsjetimo, u pucnjavi u srijedu ujutro u ulici Kundurdžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, ranjena je M. M. (1977.), koja je nakon pomoći ukazane od ekipe Zavoda za hitnu medicinku pomoć KS, a potom i u UKC u Sarajevu, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede, zadržana na daljem liječenju.

U međuvremenu, sarajevska policija je, nakon intenzivne potrage na području općine Stari Grad, uhapsila M. K. (1977.), koji se dovodi u vezu s izvšenjem spomenutog krivičnog djela.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...