KCUS nabavio najsavremeniji aparat za invazivno kardiološke metode

Preporučujemo

Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) nabavio je najsavremeni aparat za invazivno kardiološke metode, koji je montiran u angiološkoj sali na šestoj etaži Centralnog medicinskog bloka (CMB).

– Taj prostor građen je od najskupljih materijala, ali je do dolaska ovog menadžmenta nažalost, korišten za skladištenje materijala – navode iz KCUS-a.

- -

Novi uređaj sadrži angiološki sto, pumpu za kontrast te mogućnost za nadogradnju novih tehnika kao što su FFR uređaj za rješavanje hroničnih promjena u srčanim krvnim žilama, a koji je neizostavan za dijagnostičku obradu i terapijsku brigu akutno ugroženih bolesnika.

Sala se sastoji od prostora za pripremu bolesnika, središnjeg prostora s angiološkom opremom, kontrolne sobe i radne sobe za osoblje.

Kako kaže šef Odjela za invazivnu kardiologiju Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam Muhamed Spužić ta sala omogućit će podizanje zdravstvenog standarda i njege za pacijente, te im pružiti brzu, efikasnu i kvalitetnu dijagnostiku i terapiju. Prvi pacijenti bit će na programu već krajem januara.

Šef Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam Alen Džubur istakao je da je KCUS kao zdravstvena ustanova u vrhu dijagnostike, prevencije i rehabilitacije te predstavlja idealan spoj prostora, opreme i kadrova.

- -

Po riječima generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović nabavkom tog savremenog aparata pružit će se kvalitetnije i brze zdravstvene usluge pacijentima u BiH.

– Novi uređaj neophodan je da bi proširili spektar usluga i uveli više procedura. Uređaj koji smo dosad koristili je iz 2012. godine, već je tehnološki star i izbrabljen. Nabavkom novog u mogućnosti smo zbrinuti više pacijenata, kojima je potrebna zdravstvena usluga na Klinici – poručila je prof. dr. Izetbegović, saopćio je Pres centar KCUS-a.

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...