Spahić: Globalna diplomatija ključ za ostvarivanje ljudskih prava

Preporučujemo

Međunarodni centar za mir (IPC) iz Sarajeva na Generalnoj skupštini Global Public Network (GPN) održanoj u Dohi primljen je za člana te međunarodne asocijacije.

Predsjednik GPN-a Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti potpisao je s predsjednikom IPC-a Ibrahimom Spahićem Memorandum o razumijevanju na ceremoniji zatvaranja skupštine.

- -

Spahić se susreo s predstavnicima zemalja članica koje su učestvovale u radu Generalne skupštine i dogovorio bilateralnu i multilaterarnu saradnju u oblasti kulture i umjetnosti.

Na skupu je prezentirao program Međunarodnog festivala “Sarajevska zima” te projekat izgradnje koncertne dvorane na Marijin dvoru, a govorio je i o projektu “Mapiranje tačaka mira u svijetu” te projektu za osnivanje Muzeja mira i ljudskih prava u Sarajevu.

Spahić je obišao Nacionalni muzej i Nacionalnu biblioteku te se upoznao s radom američkih univerziteta u Dohi – George Washington University i North West University, saopćeno je iz IPC-a.

Spahić je pozvao predsjednika GPN-a Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti i predstavnike Fondacije Koreje da posjete Sarajevo, a pozivi su prihvaćeni sa željom da se zajednički doprinese međusobnoj saradnji i misiji globalne javne diplomatije.

Najnovije

Općina Tešanj na ovogodišnjim izborima će imati nove tehnologije glasanja

Načelnik Općine Tešanj objavio je da će ova općina na predstojećim izborima koristiti nove tehnologije prilikom glasanja. Načelnik Tešnja Suad...