Vučić najavio sastanak sa svim Srbima iz regiona

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će učestvovati na Bezbjednosnoj konferenciji, koja se održava u četvrtak i petak u Minhenu, navodeći da će taj boravak biti od velikog značaja za Srbiju “jer ćemo bolje moći da procijenimo šta su dalji koraci prištinske vlade, šta su koraci Njemaca, Amerikanaca i svih ostalih u međunarodnoj zajednici”.

“Očekuje me prvo susret sa (Richardom) Greneljom (specijalni izaslanik američkog predsjednika)”, rekao je Vučić u intervjuu za Sputnjik, navodeći da je u Minhenu veoma zgusnut raspored, sa mnogo panela, bilaterala, sastanaka sa njemačkim poslanicima, američkim senatorima i kongresmenima, predsjednicima vlada, prenosi Beta.

- -

On je rekao i da će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel vidjeti u martu, kao i da je dogovoren datum, ali da još ne može da ga saopšti.

Vučić je za Grenella rekao da je “čovjek velike energije, izuzetnog entuzijazma i ambicije”.

“Šta će biti na tapetu, vidjet ćemo, vjerovatno će na tom zajedničkom panelu u Minhenu na kom prisustvujem, biti prisutan i Кurti, pa ćemo vidjeti kakva će atmosfera biti i kako će to izgledati. Ne mislim da će biti dostupno za javnost, ali sam ću, čini mi se, bolje moći da ocijenim u kom smjeru mogu dalje da teku razgovori”, rekao je Vučić.

Kako je najavio, poslije toga je u Beogradu planiran “sastanak sa svim Srbima iz regiona, Srbima iz Crne Gore, Srbima iz Republike Srpske i svim drugim Srbima, sa srpskim NVO iz Crne Gore”.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...