Nastradala u požaru Edina Bešlagić bila svjedok ratnih zločina u Doboju

Preporučujemo

Žena koja je stradala u požaru u porodičnoj kući u Doboju u ponedjeljak svjedok je ratnih zločina u tom gradu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Članovi porodice potvrdili su za novinsku agenciju Patria da je Edina Bešlagić (56) prije stravične smrti davala iskaz u vezi ratnih zločina. Svjedočila je o tome na koji način su ubijeni njen otac i majka početkom devedesetih godina. Pripadnici VRS-a su ubili njene roditelje, strinu i amidžu 15. septembra 1993. godine. U Okružnom tužilaštvu u Doboju su potvrdili za Federalnu TV da vode istragu o ovom slučaju.

- -

Bešlagić je u kući živjela sama. Stradala je u požaru koji je u njenoj kući izbio u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Naređena je obdukcija tijela nesretne Bešlagić kao i istraga koja bi trebala utvrditi na koji način je došlo do požara. Iako komšije govore o snažnoj eksploziji koju su čili prije požara, načelnik Sektora kriminalističke policije u Doboju Žarko Panić potvrdio je da nije pronađena plinska boca, za koju se pretpostavljalo da je izazvala požar. On je također rekao i to da je dosadašnja istraga pokazala da do požara nije došlo uslijed aktiviranja bilo koje vrste eksplozivne naprave.

Najnovije

Hezbolah napao sjever Izraela

Libanski pokret Hezbolah saopštio je da je danas gađao dva vojna položaja u sjevernom dijelu Izraela, kao odgovor na...