Tabaković : Bošnjaci nisu glasali da se Dodiku dodjeli Zlatna plaketa

preporučujemo

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Alija Tabaković saopćio je danas da je izjava predsjednika RS-a Milorada Dodika, da su Bošnjaci na komisije jednoglasno podržali da Dodik dobije Zlatnu plaketu te opštine,”potpuna neistina i da je to pokušaj Dodika da u javnosti opravda ničim zasluženu dodjelu plakete”.

“Od ukupno pet članova komisije samo su dva Bošnjaka koji nisu bili prisutni prilikom glasanja, jer su napustili komsiju kada su dobili jasnu poruku da će dobitnik nagrade biti Milorad Dodik. Dodik nije imao podršku ni svih srpskih odbornika, ali kao kompromis našao se član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je kao kompromis među srpskim partijama dobio srebrenu plaketu”, navodi u saopćenju Tabakovića.

Podsjećamo, svečana sjednica Skupštine opštine Srebrenica bit će održana sutra povodom 11. marta – Dana opštine, na kojoj će biti dodijeljene plakete i zahvalnice.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković ranije je izjavio da Bošnjaci neće prisustvovati toj sjednici, nakon što su srpski odbornici donijeli odluku o dodjeli Zlatne plakete predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku., piše radiosarajevo.ba.

Na Tematskoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica odbornici iz Kluba Srba usvojili su Odluke za nagrade i priznanja.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...