Abazović ima većinu u Skupštini Crne Gore, nije prošla njegova smjena

Preporučujemo

Potpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović nije smjenjen jer većina poslanika u Skupštini Crne Gore nije podržala dnevni red koji je predviđao glasanje o njegovom razrješenju. Ovo glasanje može biti indikativno po pitanju većine za naredne političke procese u ovoj državi.

Prijedlog o smjeni Abazovića sa potpredsjedničkog mjesta predložio je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kao odgovor na prethodnu inicijativu Građanskog pokreta URA i opozicionih partija o izglasavanju nepovjerenja Krivokapićevoj Vladi.

- -

Od 81 poslanika, prisutno je bilo 77, a samo 20 je bilo za usvajanje dnevnog reda.

Inicijativa premijera Krivokapića za smjenu vicepremijera Abazovića uslijedila je nakon što je Građanski pokret URA, čiji je Abazović predsjednik, podnio inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, o kojoj će se parlament izjasniti 4. februara.

Kako je u prijedlogu za smjenu naveo premijer, 19. januara, nakon višemjesečnog neslaganja sa Vladinom politikom, poslanici Građanskog pokreta URA su sa dijelom poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i ostalih partija bivše vlasti, predali Skupštini zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...