Abazović: Ne treba nam srpski svet već evropski svijet

preporučujemo

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u odgovoru na poruke ministra policije Srbije Aleksandra Vulina o “srpskom svetu” rekao je da “nama ne treba srpski svet već evropski svijet”.

Komentarišući izjavu ministra unutrašnih poslova Srbije Aleksandra Vulina o stvaranju tzv. srpskog svijeta, Abazović je iznio stav da “nam ne treba srpski svet već evropski svet.

“Ja sam više puta kritikovao takve vrste izjava. Bojim se da im dajemo previše značaja, iako one zaista deluju opasno. Kad damo nečemu neozbiljnom veliki značaj, to onda zaista dobija obrise mnogo veće nego što bi trebalo”, rekao je Abazović.

Osim toga, Abazović je rekao da je očekivao da će se odnosi Beograda i Podgorice popraviti nakon što je Srbija pomogla sa vakcinama Crnoj Gori, ali da se to nije desilo jer su neki politički događaji u Crnoj Gori izazvali mnogo veću pažnju u Srbiji iz, kako tvrdi, neopravdanih razloga.

Precizirao je da se povodom smjene crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića, usvajanja Rezolucije u Srebrenici i Temeljnog ugovora sa SPC bespotrebno stvorila negativna energija.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...