Abdulah Sidran: Od ovog časa bojkotovati FTV!

preporučujemo

Akademik i ugledni bh. književnik pozvao je na bojkot Federalne televizije (FTV) zbog ustupanja javnog prostora advokatima zločinačke strane.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– OD OVOGA ČASA – BOJKOTOVATI FTV!

Jer je apsolutno neshvatljivo da i ona i druge ovdašnje Televizije ustupaju hiljade minuta svoga programa advokatima zločinačke strane! Šta nama ima kazati problematični tip koji sa mjesta predsjednika VSTV BiH (Visoko sudsko/tužilačko vijeće) odlazi u kabinet MD, na mjesto ‘savjetnika’? Zašto ‘savjetniku’ osobe koja deset godina svakodnevno izlaže sprdnji i državu i njenih milion-dva stanovnika – davati da se obraća populaciji FBiH?

Zašto naši pravni eksperti i političari uopće pristaju da s tim i takvima i o čemu raspravljaju? O čemu se uopće ima raspravljati? Četnička ideologija pravne regule prihvata samo ukoliko one tolerišu njeno rušenje legalnih institucija države i kontinuirano nezakonito postupanje, od 1990. godine do danas. Jasno je da tu stvarnoga dijaloga nema, i da takve emisije služe isključivo afirmaciji ideja i odbrani postupaka čet. separatističkog pokreta.

Nema primjera da se u prostoru Četniteta takav medijski prostor ustupa onima koji brane i zastupaju cjelovitu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu! Ovakva FTV – makar i nikakve druge ne imali, kao što i nemamo – treba da krepa! Što prije – napisao je Sidran na Facebooku.

Screenshot objave

 

 

Pročitajte:  Abdulah Sidran: Formula ZAVNOBiH-a je potrošena. Bosna nije i bošnjačka, i srpska, i hrvatska, nego SVOJA BOSANSKA!

Najnovije

Vulin o protestima: Naprednjaka je bilo više u Areni na proslavi 13 godina SNS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin izjavio je danas da poštuje svakog građanina, njegov stav, zabrinutost, ali ne i...