AccuWeather objavio veliku prognozu za zimu

preporučujemo

Poznati svjetski meteorološki servis AccuWeather objavio je veliku sezonsku prognozu za Evropu.

Nadolazeća zima u južnom dijelu kontinenta podsjećat će na prošlogodišnju zimu, naglašavaju meteorolozi.

– Neke od najjačih oluja najvjerojatnije će se dogoditi negdje u južnoj Francuskoj, Španiji ili Portugalu ove zime – upozorio je meteorolog Tyler Roys. Čak i bez olujnih vjetrova, druge dijelove južne Europe čeka vlažna zima.

Predviđa se da će ove zime obilna vlaga stizati iz Mediterana u Italiju, Balkan i veći dio Turske. Prema meteorologu Alanu Reppertu, zbog ovog stalnog toka vlage u ovim se područjima očekuju oluja za olujom.

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. No, temperature u dijelovima Italije, Grčke i Balkana mogu se ponekad popeti i iznad normalnih, kaže Roys.

Ista aktivna oluja koja će ove zime povećati rizik od poplava širom Italije i Balkana također će donijeti niz nepovoljnih vremenskih prilika u istočnoj Europi. Očekuju se česta razdoblja kiše i snijega u većem dijelu unutrašnjosti istočne Europe.

Ne predviđa se da će se sjeverna Evropa suočiti s nestabilnim vremenom ove zime. Ne očekuju se niti olujna nevremena kakva su prošle godine pogodila dijelove Irske, Njemačke, Danske, Norveške i Švedske. Dugotrajno sušno vrijeme očekuje se za istočnu Francusku, Njemačku, Švedsku i Norvešku.

Kasnije ove zime, najavljuju prognostičari, produženi naleti hladnog zraka stići će diljem Sjeverne Europe, osobito Irske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Prema Roysu, temperature će tijekom druge polovice zime u sjeverozapadnoj Evropi pasti na gotovo normalne i ispod normalne razine.

Pročitajte:  Upaljeno žuto upozorenje na jak vjetar i novi snijeg

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...