Adisa Omerbegović – Arapović: Ovo je pokušaj atentata

Preporučujemo

Potpredsjednica SBB BiH Adisa Omerbegović – Arapović se danas obratila medijima nakon što joj je rano jutros zapaljen automobil.

Ovo je atak na sve one koji ne misle kao oni koji su ovo napravili i koji iz jednog centra moći prave ovakve slučajeve: da li su to procesi kao što je otkaz profesoru Gavrankapetanoviću, odredi smrti koji su napali Nedžada Latića, a i ja sam sada na svojim plećima osjetila državnu mafiju. Muž i ja smo intelektualci koji se idejama i drugačijim mišljenjem bore. Sada smo bili meta nekome ko cijeli život želi ostati na vlasti“, kazala je Adisa Omerbegović – Arapović.

Smatra da se radi o “pokušaju atentata”.

Ovo je pokušaj atentata, ne znam kako da ga drugačije nazovem. Ovo je neko imao cilj da nas prestraši, ali neće uspjeti u tome. Nadam se da se druge majke neće probuditi ovako i zateći svoju djecu. Ovo je napad na sve one principe za koje se SBB zalaže. Bilo koji drugi izborni programi nemaju smisla dok ne ukinemo režim koji vlada strahom“.

Još je kazala da se ne može govoriti o demokratskim izborima, ako se ovakve stvari dešavaju u jeku predizborne kampanje.

Želim da im stanemo u kraj i to ćemo uraditi. Ne možemo govoriti o demokratskim izborima, ako se u jeku kampanje ovakvo nešto može desiti meni koja sam potpredsjednica stranke. Molim međunarodne institucije da se aktiviraju i učine sve da se ovi izbori održe u fer atmosferi bez ataka zastrašivanja i terorizma. Istrajat ću u ovoj borbi i potrebna nam je pomoć građana koje pozivam da izađu na izbore bez obzira za koga će glasati“.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...