Postoji li ijedan građanin u FBiH koji se ne može prisjetiti narikača iz sarajevske “Trojke”, strašnih osuda, poniženja i medijske harange koju smo zbog odluke da branimo državu pretrpjeli mi u Demokratskoj fronti.

Govorili su da smo politički mrtvi na izborima 2022. godine, da nećemo preći cenzus, da će nas branioci BiH kazniti, a da će oni “osloboditi” BiH od njene nezavisnosti, teritorijalne cjelovitosti i da će dokinuti suverenitetu teško odbranjene BiH.

Nikada sa nacionalnim strankama klicali su politički naturščici sarajevsje “Trojke”, nikada sa SDA, HDZ i SNSD-om i moram priznati da su takvi stavovi i izjave bile vrijedne respekta i poštovanja – piše Adžem.

Trojka želi vlast sa HDZ-om

Zastupnik Adžem obrzložio je svoje stavove.

– Završeni su Opći izbori u BiH, Demokratska fronta je dobila povjerenje građana kakvo sarajevska “Trojka” nije ni u snu usnila, pregazili smo sterilnu Našu stranku, politički ošamarili nadobudni NiP i obezglavili SDP. I gle čuda, sarajevska “Trojka” po svaku cijenu želi u vlast sa politički prihvatljivim HDZ-om, poželjnim SNSD-om, ali bez omražene SDA.

Ono što je SDA i DF odbio na pregovorima u Neumu, sada je uvjet HDZ-a sarajevskoj “Trojci”, a taj uvjet je politički kraj međunarodno priznate BiH – napisao je.

Potom je rezimirao.

– NiP nema alternativu, ili će po svaku cijenu ući u vlast ili će se zbog političkih konvertita naprosto raspasti jer svi ti ini preletači s kolca i s konopca nisu došli u NiP kako bi trpili mobing vidljiv iz samog svemira, već su tu ili bilo gdje drugdje, zbog pozicija i političkog zbrinjavanja propalih karijerista – navodi Adžem.

Naša stranka, “trojanski miš”, piše Adžem, već je odigrala nekoliko simultanki oko Mostara, Srebrenice, slučaja Falatar i da ne nabrajam dalje, prepoznata je kao latentna opasnost u kriznim situacijama za domovinu.

– Neka mi neko od građana proslijedi link dopisnika Reutersa u vrijeme agresije na BiH, a učešće u odbrani imenovanog možete provjeriti u boračkom registru, ili pak ne morate, u registru stoji nula dana, nula sati i nula minuta.

SDP još ima priliku da se pridruži političkoj odbrani BiH, SDP je stranka za koju ne želim reći ništa ružno zbog činjenice da su članovi SDP-a provjereni i Bosni i Hercegovini odani i posvećeni ljudi. Kadrovsko-političko-upravljački gledano SDP je stranka bez lidera, podijeljena na interesne klanove i društva u kojima je svako svakome postao vuk – navodeo je.

Adžem kaže i da je zbog toga izostala istinska borba za radnike, za jednakost i pravdu za sve građane bez obzira na nacionalnu i svaku drugu pripadnost.

– Ako je za SDP politički HDZ-SDS-SNSD-PDP jednako SDA, i ako su svi oni poželjniji partneri od SDA, onda za takav stav nemam komentar. Očekujem političku dosljednost “Trojke” i očitovanje kao i 2019. “ne nacionalnim strankama”, ma kako se iste zvale, u suprotnom radi se o političkim prostitutkama koje će i državu staviti na doboš iz čisto ličnih interesa.