Aerodrom Mostar od početka 2023. godine imao samo 35 putnika

Preporučujemo

Podaci o broju putnika koje je objavio specijalizovani portal Zamaaero za ovu oblasti su poprilično poražavajući.

Prema njihovim informacijama, kroz Aerodrom Mostar je od početka tekuće 2023. godine saobraćalo tek 35 putnika.

Ovo predstavlja tek 9,9 posto putnika u odnosu na broj iz 2019. godine kad ih je u istom periodu bilo 303, navodi se. Uz to navode da aerodrom u ovom periodu nije imao carga.

Opće je poznato da je mostarski aerodrom u dugogodišnjoj dubiozi, pa ove brojke ni ne čude.

Prije par dana gradonačelnik Mostara Mario Kordić je najavio da će Aerodrom Mostar raspisati javni poziv za obavljanje usluga međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na liniji Mostar – Zagreb – Mostar.

Na taj način bi se, prema njegovim riječima stanje značajno poboljšalo.

“Istražujući tržište odlaska iz Zagreba dalje, procijenili smo da bi to trebao biti petak, srijeda i ponedjeljak te smo to tako u Javnom pozivu i definirali. Ukoliko se javi neka zainteresirana avio kompanija, a očekujemo da hoće, to bi konkretno značilo da vi iz Mostara ujutro u 6 sati polijećete prema Zagrebu gdje dolazite već u 7 sati, a onda od 7:30 do 12 sati, što je prihvatljivo vrijeme čekanja u Zagrebu, hvatate sve konekcijske letove kao što su, na primjer, Frankfurt, München, Pariz, Amsterdam, Burssels, Barcelona”, pojasnio je mostarski gradonačelnik.

Najnovije

Fotografija s protesta u Srbiji “potresla” Brnabić: Ja sam “ćale” i ne znam ovo objasniti sinu

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je jednu od fotografija sa jučerašnjeg protesta u Beogradu na kojoj je obješen lutak...