Afera grijanje trese Košarkaški savez BiH. “Zmajice” i danas treniraju u jaknama!

Preporučujemo

Napolju drmaju minusi, a Košarkaški savez Bosne i  Hercegovine trese afera grijanje.

Izjava rukovodstva naše ženske reprezentacije da košarkašice jučer nisu mogle trenirati u dvorani na Ilidži jer nema grijanja i da, ako se problem ne riješi, “delegat vjerovatno neće dozvoliti da se u toj dvorani igraju utakmice”, izazvala je haos.

Afera grijanje: Uslijedile burne reakcije

Počeli su “raditi” telefoni, uvjeravanja da baš i nije tako hladno (od onih koji dvorani nisu prišli ni blizu).

Počele su kružiti i kuloarske insinuacije da to u reprezentaciji sve rade “kako bi osigurali alibiju u slučaju poraza”???

Uslijedile su i reakcije odgovorih u ilidžanskoj dvorani koji su se, kao, čudili kako njih niko nije upoznao da postoji neki problem.

Kao da nije njihova briga da se po ovako hladnom vremenu omogući korisnicima dvorane optimalni uvjeti, uključujući i odgovarajuću temperaturu.

A kako su riješili problem, pokazalo se i jutros. Kao što se vidi na slici s današnjeg jutarnjeg treninga, pojedine košarkašice su trenirale u jaknama, kao i gornjim dijelovima trenirki. Vjerovatno iz hira!

Šta je pozadina napada?

A insinuacije da se preko “dvorane prelama nekakvo unutarnje neslaganje u Košarkaškom savezu BiH” možda pokazuje odakle (ledeni) vjetar puše i kome, ustvari, odgovara da se ženska reprezentacija sroza na najniže grane.

I, možda, tako otvori prostor za dolazak “svježih, zdravih snaga” u reprezentaciju.

Podsjetimo, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ove sedmice će igrati posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Najbolje košarkašice BiH 9. februara dočekuju selekciju Sjeverne Makedonije. Tri dana kasnije ugostiti ćemo Njemačku. Oba meča će biti odigrana u Sportskoj dvorani na Ilidži.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...