Velika afera potresa HRT: Sportski komentator dilao karte za SP

Preporučujemo

Hrvatska se trese nakon infomacije da je ugledni televizijski voditelj, koji je iz Rusije za HRT izvještavao sa SP, navodno, sudjelovao u prodaji ulaznica za nogometne utakmice na crnom tržištu.

U incidentu su , prema dostupnim informacijama, sudjelovali dugogodišnji komentator HTV-a i reprezentacije Drago Ćosić te koordinator Saša Dedić.

- -

Prema informacijama koje su procurile iz vrha HRT-a, Ćosić je dilao karte za finale SP-a između Hrvatske i Francuske u Rusiji, gdje je izvještavao s utakmica te iz kampa hrvatske reprezentacije. FIFA je, kako se doznaje, stopirala preprodaju četiri ulaznice za finale, koje su na sebi imale serijski broj korporativnog kontingenta. Lako je ustanovljeno da pripadaju EBU-u, krovnom evropskom udruženju javnih servisa te da su raspoređene njihovom članu HRT-u.

U Ravnateljstvu HRT-a s tim nisu bili upoznati jer ulaznice je zatražio Ćosić. Kako doznajemo index.hr iz izvora s Prisavlja, on se pravdao da ih je podijelio, a riječ je navodno o 40 ulaznica za finale SP-a. Ćosić ih je preuzeo i raspodijelio prema vlastitom nahođenju.

Kaže da nije preprodavao, već dijelio. Svaka se mogla prodati po 20.000 eura.

U PR odjelu na HRT-u očito vlada panika. Drago Ćosić trebao je biti u Portugalu, gdje hrvatska reprezentacija večeras igra prijateljsku utakmicu i izvještavati s događaja za Dnevnike. No u posljednji tren HRT ga je maknuo s puta.

- -

Ćosićeve kolege su većinom šokirani događajem, a mnogi su i pogođeni zbog dobrog posla koji je ekipa odradila u Rusiji.

Kako je za sada moguće čuti iz izvora na HRT-u, Ćosiću prijeti otkaz, ali HRT je spreman tražiti i naknadu štete. Riječ je o uistinu velikom skandalu koji je poprimio međunarodne razmjene.

Izvor: Index.hr

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...