Agencija za antidoping kontrolu BiH zatražila osnivanje dva odbora, predsjednicima 600 KM po riješenom predmetu

Preporučujemo

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine predložila je odluku o osnivanju dva odbora i to za saslušanje i za žalbe.

U odluci su predložene i visine naknada za predsjednike i članove ovih odbora koje bi imenovao direktor Agencije za antidoping kontrolu BiH.

- -

Na poziciji direktora je, kao vršilac dužnosti, krajem prošle godine postavljen HDZ-ov Nikola Čiča, koji je predsjednik HKD Napredak, a prije direktorske pozicije u Agenciji za antidoping kontrolu bio je direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Prema prednacrtu odluke o osnivanju dva odbora, koju treba usvojiti Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, njihovi predsjednici bi imali 600 KM naknade po riješenom predmetu, a članovi po 450 KM. Predviđeno je da odbori imaju po dva člana, uz predsjednika.

Prije Čiče je za v. d. direktora Agencije bio postavljen HDZ-ov Mijo Krešić, koji je u proteklom sazivu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bio zamjenik ministra odbrane BiH pa je po isteku mandata privremeno zauzeo poziciju u Agenciji. Prije Krešića je direktor Agencije za antidoping kontrolu bio Slavko Matić, koji je u ovom mandatu preuzeo mandat zastupnika HDZ-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Najnovije

Dodik pozvao na usvajanje izvještaja o Srebrenici u NSRS-u, a potom i na miting

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik pozvao je da se 18. aprila u Narodnoj skupštini RS-a usvoji izvještaj Međunarodne komisije...